nyílt Alkotó napok

A heti rendszerességgel zajló alkotó napjainkon teret adunk minden gyermek a világ felé nyitott kíváncsiságának, érdeklődésének. Ezek fenntartása és gondolkodásának fejlesztése fontos feladatunk.
A különböző gondolati műveletek játékos gyakorlása: az összefüggések meglátása, tapasztalások, kísérletezések még nyitottabbá teszik a gyerekeket. Ugyanígy a következtetések levonása és továbbgondolása is a tehetségek megmutatkozását segíti elő.
 
Nyílt Alkotónapi foglalkozások időpontja: 9.30-11.00 és 11.00-12.30 óráig tartanak,12.30-13.30-ig ebéd.
 
Szombatonként az alább felsorolt lehetőségeket nyújtjuk Önöknek és családjuknak:
 
Február 8. 9.30 óra

  1. Zsonglőrködés: az SNI-TST felépített egy speciális programot, melynek célja tehetséges fiatalok képességei kibontakozásának támogatása a zsonglőrlabdázás segítségével. Többszörös pozitív hatásai megnyilvánulnak a vizuális és motoros működésfejlődésben, a figyelem javulásában, az önértékelés növekedésében és erősödik a szenzomotoros integráció is.

            Foglakozást tartja: Szabó Krisztina testnevelő tanár
      2. Origami: Ha van egy papírod, s kedved játszani,
                         pompás szórakozást kínál az ORIGAMI
                         Csak néhány jó ötlet, pár trükkös fogás,
                         így készülhet virág, madár, vagy akármi más…
 
                         Csak néhány jó ötlet, pár trükkös fogás...
                         Ugye, milyen csodás játék a hajtogatás... 
 
            Foglalkozást tartja: Váradiné Szilágyi Zsuzsanna                             
 
Február 15. 9.30 óra
Helyszín: Zöld Kakas Líceum, 1091 Budapest, Hurok utca 11.

  1. Dramatikus játékok: Drámajáték kicsiknek és nagyoknak! Bújjunk bele bárki, bármi bőrébe! Vajon mit gondol, mit gondolsz? Kalandozás az önismeret, az emberismeret, az alkotóképesség, az önálló, rugalmas gondolkozás világában egy nagy adag vidámsággal!

            Foglalkozást tartja: Sütőné Papp Viktória
 2.  Táblajáték - sakk: melyek élményszerűen logikus gondolkodásra, következtetésre nevelnek. Az emberiség legnagyobb szellemi alkotásai közé tartoznak a sakk, a táblajátékok. A gyerekek a táblajátékon keresztül képessé válnak a pontos, kitartó, fegyelmezett munkára, törekednek az önellenőrzésre, és képesek lesznek a várható eredmények becslésére.  
Foglakozást tartja: Benczédi Laczka Krisztina
 
Február 22. 9.30 óra
Helyszín: Zöld Kakas Líceum, 1091 Budapest, Hurok utca 11.

  1. Állatasszisztált foglalkozás: az állatasszisztált foglalkozások az 1960-as évek óta vannak jelen a pszichológiai és a pedagógiai gyakorlatban tudatosan használt módszerként, habár az állatok segítőszerepben való használata évezredes hagyományokra tekint vissza. Programunk azokra a közvetlen tapasztalatokra épül, amelyeket az elmúlt évek során szereztünk sajátos nevelési igényű, egyes területeken kiemelkedő képességű fiatalokkal végzett munkánk során. Tapasztalataink szerint a gyerekek könnyebben és szívesebben vesznek részt bármilyen feladatban, amelyekben állatokkal való kooperációra nyílik lehetőség. Olyan kommunikációs csatornákat használhatnak, melyeket egy pedagógussal való kapcsolattartásban nem kell mozgósítaniuk, de tudatosításuk könnyebbé teszi mindennapjaikat.

            Foglalkozást tartja: Kerényi Katalin szociálpedagógus, állatasszisztált terapeuta és                 
                                           Mos a kutya

  1. Jóga: A  tehetséges fiatalok számára a jógagyakorlás az állóképességük növekedését, a fizikai és mentális egyensúly megtalálását és fenntartását, a koncentráció képességének fokozását, a tudatos lazítás képességének elsajátítását kínálja. A program egyik különösen pozitív oldala, hogy a jógagyakorlás a teljesítménykényszer és versenyhelyzet helyett itt az önmaga felé forduló figyelem lehetőségét kínálja.

            Foglakozást tartja: Kerényi Mária, JMÉ jóga oktató, pedagógus
                                          (JMÉ- jóga a mindennapi életben)
 
Éljük meg gyermekeink élményeit, legyünk mi is újra gyerekek! J
Fontos, hogy szabadon, jó kedvűen telik a közösen eltöltött idő. A játékosság segít abban, hogy minden gyermek megtalálja az alkotó napokon a számára legérdekesebb tevékenységeket.
A foglakozások egyik részén a gyerekek vesznek részt a másikon pedig a szülők, majd az ebéd után cserélünk, csak mert játszani mindenkor jó!
Ebéd lehetőség: egészséges és finom ennivaló, hozzá a recept, meg egy kis (írott) eszmefuttatást az adott élelmiszer hatásairól.
Részvételi díj: alkalmanként 6000 Ft 1gyerek+1felnőtt