műhelyfoglalkozás

Zenedráma
A Zenedráma, mint módszer sajátos módon a tapasztaláson jött létre, különböző területek, szakma, személyiség, problémakör találkozásából született meg.. Több művészetterápiás módszert alkalmazva tapasztaltuk meg, hogy a zenének, mesének, drámának milyen transzferhatása van a kognitív képességekre, a pszichológiai folyamatokra. A Zenedráma lehetőséget ad a tehetség felszínre kerülésére is.
A résztvevő észre sem veszi, hogy a foglalkozások alatt képességfejlesztés, személyiségfejlesztés vagy éppen tehetséggondozás zajlik, a Zenedráma indirekt módon fejti ki hatását, amely komplexen érvényesül.
 A módszer minden életkorban kitűnően alkalmazható, hiszen a zene, a mese és a játék minden korosztály fő tevékenységei közé tartozik, legyen szó akár az ismeretek elsajátításáról, akár azok alkalmazásáról, vagy kikapcsolódásról, feszültségoldásról.
Ez az egyedi művészetpedagógiai eljárás jó lehetőség a gyerekek indirekt fejlesztésére, fejlődésre, ami sok szakszolgálatnak nem eszköze.  A zenedráma komplex módon hat saját és a gyermek személyiségre és támogató légkört teremt a résztvevő erős és gyenge oldalának fejlesztésére is. Meggyőződésünk hogy a Zenedráma újszerűsége, üdesége komoly lehetőséget hordoz magában. 
FejesTímea (gyógypedagógus),        Hutvágner Kamilla (pszichológus)