Műhelyfoglalkozás

Kedves Tehetségsegítő Társaim!

 

Februári műhelyfoglalkozásunkat 2014. február 19-én 15:30 -tól tartjuk közös - Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XI. Kerületi Tagintézménye, az Újbudai Pedagógiai Intézet / Újbudai Tehetségsegítő Tanács és a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács - szervezésben a Pedagógiai Intézet konferencia termében.

Előadónk ajánlása:

"Kedves Kollégák!

Sok éves iskolai és iskolán kívüli munkánk tapasztalatait szeretném bemutatni. Azt láttuk, hogy sok tehetséges gyerek a matematikai kudarcok miatt morzsolódik le, kallódik el. Ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a matematikából gyengén teljesítő, tehetséges gyerekeknek segítsünk a jobb matematikai iskolai eredmények elérésében és a matematika örömének átélésében.

A műhelyfoglalkozás keretében mi is elkészítenénk mértani testek modelljeit, valamint a gyerekeknek és tanítóiknak készült Power Point prezentációk megnézése közben beszélgetnénk a felmerülő problémákról és azok kiküszöbölésének lehetőségeiről.

Az első alkalommal elsősorban az alsó tagozat néhány kérdésével foglalkoznánk, például a mérés, mértékegységek, mértékegységváltás és szöveges feladatok nehézségeivel, illetve a fogalomalkotás, a szimbólumhasználat fejlődésével.

Hozzatok pendrive-ot, a ppt-ket haza is lehet vinni.

A műhelyfoglalkozást vezeti:

dr Munkácsy Katalin

főiskolai docens

ELTE TTK

Matematikatanítási és módszertani központ"