Műhelyfoglalkozás

Kedves Tehetségsegítő Társunk!
Szeretettel várunk mindenkit, aktuális műhelyfoglalkuzásunkra.
Téma:  A motiváció és értékelés  a mozgás, művészet és stratégiai játékok által
Előadók: Phd Gyarmathy Éva, Balogh Tibor
FIGYELEM! Kivételes lehetőség!!
 
A műhelymunka végén mindenki kipróbálhatja a kalandpark adta lehetőségeket, aki visszajelzi részvételi szándékát  május 20-ig!!!! A gyakorlati műhely az Orczy Kalandpark felajánlásával valósulhat meg. Köszönet BALOGH TIBORNAK és munkatársainak!
 
A motiváció és értékelés  a mozgás, művészet és stratégiai játékok által
 
A "kultúra" szó a föld műveléséből ered. A magyar műveltség szó ezt pontosan leképezi. Az emberi teljesítmények művelt idegrendszeren teremnek.
A neurológiai harmonizáció leghatékonyabb eszközei: mozgás, művészet, stratégiai játékok. A műveltség tehát nem ötezer kötetes könyvtárban, hanem ezekben a tevékenységekben rejlik.
A 20. századra azonban ezek a területek kikoptak a mindennapokból, és inkább versennyé váltak, pedig a tehetséggondozás alapjai nem csak az idegrendszeri működés hatékonyabbá válásában, de a belső erő, a motiváció edzésében is.
A tehetség ereje a motiváció és az érdeklődés. A pedagógiai-pszichológiai gyakorlat is sok tekintetben ezeket célozza meg, de gyakran a kívánttal éppen ellenkező hatást ér el. A fejlődés gátja lehet a rosszul kivitelezett értékelés, amely az alábbiakban jelenik meg:
1.            diagnózisok és egyéb falak,
2.            téves elvárások,
3.            korai beavatkozás.
Ezeknek a problémáknak és kérdéseknek a megvitatására hívjuk az érdeklődő kollégákat május 22-én délutánra.