IV. Országos Szépíró Verseny

A IV. Országos Szépíró Verseny lebonyolításának menete

Jelentkezés:
2014. november 14-ig az alábbi link kitöltésével:
https://docs.google.com/forms/d/17yLNwi44d1mFmV9HFLLeSvCalwupLQLABtqbZXGjkMo/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

Iskolai forduló:
2014. november 24. – december 19. között az intézmény által meghatározott időpontban.
A tanulók feladata a korának megfelelő szöveg másolása lesz - kategóriánként más-más -, melyet az intézményi kapcsolattartók választanak ki.
 Az írások értékeléséhez szempontsort mellékelünk.
Az intézmények minden kategóriában az általuk legszebben írónak ítélt kategóriánként 3-3 tanulóját küldik tovább a járási/megyei, a fővárosban a kerületi döntőre. Az iskolai fordulókat az iskolák maguk bonyolítják a pedagógus/gyógypedagógusok irányításával. Az eredmények megküldésének határideje 2015.január 5. melyet a megyei kapcsolattartóknek kérünk elküldeni.

Kerületi, járási forduló: 
2015. január 5 – február 6. között a járási, a fővárosban kerületi szervező által megadott helyszínen és időpontban, melyet a járási, kerületi döntők szervezőitől kérünk megküldeni a  szepiroverseny@gmail.com e-mailcímre, hogy az érdeklődők számára fel tudjuk tenni a honlapra.( Járási döntőket ott szerveznek, ahol nagyon sok intézményből jelentkeztek a tanulók. Erről részletesebb tájékoztatást a megyei kapcsolattartó tud adni)
Feladat a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által küldött szöveg másolása.
A járási/kerületi döntőn a zsűri tagjai által legszebben író tanulókat küldik tovább az országos döntőre, kategóriánként az első három helyezettet.. A legszebb írások íróinak, iskolájuknak és felkészítő tanáraiknak nevét, elérhetőségét kérjük megküldeni a szepiroverseny@gmail.com e-mailcímre.
Az eredmények megküldésének határideje: február 20.
 
Megyei döntő:
2015. január 6 – március 13. között, a megyei szervező által megadott időpontban és helyszínen.
Idejét és helyszínét táblázatban honlapunkon közzétesszük vagy közvetlenül a megyei, a fővárosi döntőt szervező munkatársunktól tudhatják meg az érdekeltek.
Feladat a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által küldött szöveg másolása.
A megyei/budapesti döntőn a zsűri tagjai által legszebben író tanulókat küldik tovább az országos döntőre, kategóriánként az első három helyezettet. A nyertesek nevét, szülők elérhetőségét, iskolájuknak, felkészítő tanáraiknak nevét, elérhetőségét kérjük megküldeni a szepiroverseny@gmail.com e-mailcímre.
A megyei/ fővárosi döntők eredményeinek megküldési határideje: március 27.
 
Tehetségnappal összekötött országos döntő,
2015. április 18. 10 óra

Az országos döntő helyéről, részletes programjáról a honlapunkon később tájékozódhat.