III. Országos szépíró verseny

A III. Országos Szépíró Verseny lebonyolításának menete
Jelentkezés:
2013. november 15-ig a www.sni-tst.eu honlapon keresztül a jelentkezési táblázat kitöltésével, melyet kérünk megküldeni verseny@sni-tst.eu e-mailcímre illetve a megyei kapcsolattartónak.
megyei kapcsolattartó elérhetőségei:
Iskolai forduló:
2013. november 20. – december 20. között az intézmény által meghatározott időpontban.                 Az eredmények megküldése 2014. január 5-ig a megyei kapcsolattartóknak.
A tanulók feladata a korának megfelelő szöveg másolása lesz - kategóriánként más-más -, melyet az intézményi kapcsolattartók választanak ki.
 Az írások értékeléséhez szempontsort mellékelünk.
Az intézmények minden kategóriában az általuk legszebben írónak ítélt kategóriánként 3-3 tanulóját küldik tovább a járási/megyei, a fővárosban a kerületi döntőre. Az iskolai fordulókat az iskolák maguk bonyolítják a pedagógus/gyógypedagógusok irányításával.
Kerületi, járási forduló:
 2014. január 6 – február 7. között a járási, a fővárosban kerületi szervező által megadott helyszínen és időpontban, melyet a járási, kerületi döntők szervezőitől kérünk megküldeni a  verseny@sni-tst.eu e-mailcímre, hogy az érdeklődők számára fel tudjuk tenni a honlapra.( Járási döntőket ott szerveznek, ahol nagyon sok intézményből jelentkeztek a tanulók. Erről részletesebb tájékoztatást a megyei kapcsolattartó tud adni)
Feladat a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által küldött szöveg másolása.
A járási/kerületi döntőn a zsűri tagjai által legszebben írónak ítélt kategóriánként 3-3 tanulóját küldik tovább az országos döntőre. A legszebb írások íróinak, iskolájuknak és felkészítő tanáraiknak nevét, elérhetőségét kérjük megküldeni a verseny@sni-tst.eu e-mailcímre.
Az eredmények megküldésének határideje február 22.
Megyei döntő:
2014. január 6 – március 14. között, ha a megyében nincs járási forduló. Amennyiben van, úgy az időpont február 7 - március 14. közötti időpontra módosul. A megyei szervező által megadott időpontban és helyszínen.
Idejét és helyszínét táblázatban honlapunkon közzétesszük vagy közvetlenül a megyei, a fővárosi döntőt szervező munkatársunktól tudhatják meg az érdekeltek.
Feladat a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által küldött szöveg másolása.
A megyei/budapesti döntőn a zsűri tagjai által legszebben írónak ítélt kategóriánként 3-3 tanulóját küldik tovább az országos döntőre. A legszebb írásokat, alkotóinak nevét, szülők elérhetőségét, iskolájuknak, felkészítő tanáraiknak nevét, elérhetőségét kérjük megküldeni a következő címre: 1081 Budapest, Rákóczi út 65. I/5. Kérjük, a borítékra írják rá: Tehetségműhely Alapítvány, III. Országos  Szépíró verseny
A megyei döntők eredményeinek megküldési határideje: március 28.
Fővárosi döntő:
2014. március 7 . ( péntek ) 14 óra
A döntő eredményét március 28-ig kell megküldeni a verseny@sni-tst.eu e-mailcímre

Országos döntő: 2014. április 12. 10 óra
Az országos döntő helyéről, részletes programjáról a honlapunkon később tájékozódhat.
 
Kapcsolattartó:
Potocki Ágnes
SNI-TST alelnök
+3620-424-6483