II. ORSZÁGOS SZÉPÍRÓ VERSENY

 
Versenyünk célja a kézírás fontosságára való figyelemfelhívás, a sajátos nevelési igényű gyermekek pozitív megerősítése.
 
 A verseny résztvevői: az intézmények SNI-s és BTM-es tanulói.
 
Feltétel: az összes betű írásának ismerete
               az SNI vagy BTM meglétét az intézményvezetőknek igazolniuk kell.
Kategóriák::
 
1. Általános iskola 1-2 osztály
2. Általános iskola 3-4 osztály
3. Általános iskola 5-8 osztály
4. Gimnáziumok, középiskolák, szakiskolák
 
Jelentkezési határidő: 2012. november 5.
Jelentkezés: www.sni-tst.eu honlapon keresztül a jelentkezési űrlap kitöltésével valamint jelentkezés megyei/kerületi kapcsolattartónál
Az országos döntő: 2013. április 27.
 
Kapcsolat:
Potocki Ferencné, Ági
verseny@sni-tst.eu
06-20-42-46-483
www.sni-tst.eu
A II. Országos Szépíró verseny lebonyolításának menete
 
Jelentkezés: 2012. november 5-ig a www.sni-tst.eu honlapon keresztül a jelentkezési űrlap kitöltésével és intézményenként és kategóriánként összesített névsorral a megyei/kerületi kapcsolattartónál
Iskolai döntő2012. november 15. – december 15. között az intézmény által meghatározott időpontban.
Kerületi, járási döntő:  2013. január 14 – február 15. között a járási, a fővárosban kerületi szervező által megadott helyszínen és időpontban, melyet a járási,kerületi döntők szervezőitől kérünk megküldeni a  verseny@sni-tst.eu e-mailcímre január -10-ig.
Megyei, fővárosi döntő: 2013. február  20– március 26. között a megyei szervető által megadott időpontban és helyszínen, melyet a megyei, fővárosi döntők szervezőitől kérünk megküldeni a  verseny@sni-tst.eu e-mailcímre január 31-ig.
Országos döntő: 2013. április 27.
Jelentkezés
 
 Az  www.sni-tst.eu honlapon onlinen az adatlap kitöltésével
Kizárólag azok az intézmények küldjék el levélben a versenyre jelentkező diákok és pedagógusaik adatait, akiknél nincs internet. Kért adatok:
- tanuló neve, osztályfoka, kategória,  és szülei elérhetősége,
- az intézményének neve, címe, elérhetősége,  
- megye
- kapcsolattartó pedagógus elérhetőségei, (e-mail és/vagy telefonszám)
 Jelentkezési határidő: 2012. november 5-ig
 
 
Elődöntők
 
Időpontja:  2012. november 15. – december 15. között az intézmény által meghatározott időpontban.
A tanulók feladata az ország minden intézményében azonos szöveg másolása lesz - kategóriánként más-más -, melyet a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács juttat el a jelentkező intézmények pedagógusaihoz megyei, a fővárosban kerületi kapcsolattartó munkatársain keresztül.
 Az írások értékeléséhez szempontsort mellékelünk.
Az intézmények minden kategóriában az általuk legszebben írónak ítélt kategóriánként 3-3 tanulóját küldik tovább a járási/megyei, a fővárosban a kerületi döntőre. Nemcsak a gyermek nevét, iskoláját, felkészítő tanárának a nevét, hanem az írást is el kell juttatni a megyei, a fővárosban kerületi döntőt szervező munkatársunkhoz, kinek nevét, elérhetőségét honlapunkon illetve a mellékelt táblázatban is megtalálják.
Az elődöntőket az iskolák maguk bonyolítják a pedagógus/gyógypedagógusok irányításával.
 
Járási, a fővárosban kerületi döntő
 
Időpont és helyszín:  2013. február – szükség esetén a  megyei, a fővárosban kerületi szervető által megadott időpontban és helyszínen
Idejét és helyszínét honlapunkon közzétesszük, de közvetlenül a megyei, a fővárosban kerületi döntőt szervező munkatársunktól tudhatják meg az érdekeltek.
Szintén a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által küldött szöveg másolása a feladat.
A járási/kerületi döntőn a zsűri tagjai által legszebben írónak ítélt kategóriánként 3-3 tanulóját küldik tovább az országos döntőre. A legszebb írások íróinak nevét, szülők elérhetőségét, iskolájuknak, felkészítő tanáraiknak nevét, elérhetőségét kérjük megküldeni a következő címre: 1081 Budapest, Rákóczi út 65. I/5.  Kérjük, a borítékra írják rá: SNI-TST Szépíró verseny, Potocki Ferencné
 
 
 
Megyei, budapesti döntő
 
Időpont és helyszín:  2013. február 20 – március 26. a  megyei kapcsolattartó , a fővárosban Novotta Gabriella által megadott időpontban és helyszínen.
Idejét és helyszínét honlapunkon közzétesszük, de közvetlenül a megyei, a fővárosi döntőt szervező munkatársunktól tudhatják meg az érdekeltek.
Szintén a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által küldött szöveg másolása a feladat.
A megyei/budapesti döntőn a zsűri tagjai által legszebben írónak ítélt kategóriánként 3-3 tanulóját küldik tovább az országos döntőre. A legszebb írások íróinak nevét, szülők elérhetőségét, iskolájuknak, felkészítő tanáraiknak nevét, elérhetőségét kérjük megküldeni a következő címre: 1081 Budapest, Rákóczi út 65. I/5.
Kérjük, a borítékra írják rá: SNI-TST Szépíró verseny, Potocki Ferencné
 
Döntő
Időpont: 2013. április 27.
Helyszín: Az országos döntő helyéről, idejéről, programjáról a döntőbe jutott tanulókat és pedagógusaikat írásban értesíti az SNI-TST munkatársa 2012. április 15-ig.
 
Kapcsolattartó: Potocki Ági
                            06-20-42-46-483
                            www.sni-tst.eu